"Кестен" е име на плод,
но кестен е също дървото,
което плода е родило.
Колко си мъдър, живот!
Твоето вечно око
истината е открило.
Както се казва плодът,
тъй се зове и дървото –
просто и ясно прозрение!
Ето защо никой път
не ме наричай Поет,
наричай ме Стихотворение.
© Валентин Евстатиев Все права защищены