Нима не си частица от света?
Нима длъжник си някому за нещо?
Нима пионка ти си в нечия игра?
И свободата ти се вижда бреме тежко?
Не давай да ти слагат очила,
не слушай на измамниците думите.
Ако ти кажат - не вдигай ръка,
не съпричаствай в грешките на другите.
Върви свободен сам по своя път,
все някъде ще си намериш извор,
ще си намериш някъде и своя кът.
Нима ще ти отнемат правото на избор?
(c) Mobby_Dick
© Владимир Гюров Все права защищены