"П р а з н а"
Нечии ръце горещи
ме притискат силно към земята!
Някакво лице зловещо
с поглед ме отнася в тъмнината!
Тук е тъмно и безлюдно,
няма хора, няма мъка!
Нямам сили да говоря,
нямам сили да заплача!
А ръцете ми къде са?
Кой отне ми и сърцето,
кой отне ми топлината
и крилете кой изтръгна?
Мрак и влага се преливат,
като в някаква палитра,
някой четката потапя
и в сърцето ми я пръска!
© Албена Все права защищены