Приказки безброй - думи малко.
Обещания безчет - празни дела.
Въпроси малко, с неясен край.
Отговори, някъде в празнотата,
изгубени като душа в пустиня,
търсещи животворна вода.
Кладенец пресъхнал, влачещ калта
и помена за това, което движи неговата съдба,
даряваща живот и след смъртта.
Чистата и непорчна, огледална вода,
мечти, отнесени с калните бързеи,
погълнати от празнотата, влачени,
достигат места, в които няма радост,
няма светлина, а дъгата бледнее и идва,
даряваща мрак и непрогледна тъмнина.
Измити от безспираната течащата вода,
захвърени, останали някаъде там,
непрочетени, неразбрани са те.
Празна бутилка с капачка отгоре,
носеща се в безкрайното море.
© Джимбо Все права защищены