Една такава празна сцена
събаря всичко, градено от хората.
Божествено-грозна, свято-сломена,
тя мълчи – мълчи и историята.
Сцената не е създадена за самота.
Сцената е правена за спомени.
Тая светла зала не върви със тишина,
нито с усмивки, унило престорени.
Загасете лампите. Запълнете салона.
Извадете декорите. Качете ни горе.
Аматьори, кажете ни. Създайте си спомена.
Продаваме истина, не фалшив огън.
© Мария Все права защищены