19 авг. 2005 г., 23:34

Празната чаша 

  Поэзия
753 0 1
Жената със устни стафиди,
издоени пламъци
в безкръвното
със сиви камъни очи,
гръбнак – пресъхнала лоза
и прошарен вятър над раменете
си имаше любимият напукан прозорец
от който гледаше цветята
и стар цветен телевизор,
през който гледаше черно – белият живот.

Клекнал, тлъст язовир,
пукащ костюм по шевовете от апетити,
откърти приливна вълна и ги отнесе…

Защо се усмихна
не разбрах, когато
ми рече:

-Вслушай се в празната чаша
в мигът в който наливаш вино,
се откъртва стенание…

© Стефан Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вслушвам се, а чашата ти е пълна
    откътрват се сетива в които израства мисълта
    и стенанието е обич...
Предложения
: ??:??