3 мар. 2011 г., 14:48

Празници на умиращото слънце 

  Поэзия » Философская
792 0 1

 

 

най-късият ден мълчаливо завива зад ъгъла

като сянка на пътник минаващ рядко по моята улица

не притеснява и присъпва замислено

по своя път към отвъдното

 

а там далеч зад сивите пера на облаци копринени

пресича слънцето онази граница между небето и земята

за да угасне бавно светлината тиха

над този камерен пейзаж от бутафорно съдържание

 

 

 

 

© Енчо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • най-късият ден мълчаливо завива зад ъгъла...
    ...за да угасне бавно светлината тиха
Предложения
: ??:??