ПРАЗНИК
От моя юбилей празник ще направя.
Ще поканя любовниците - Мечти.
Ще дойде старата сводница Слава.
И Добротата с най-нежни черти.
Ще танцувам с тъмноока Тъга.
Любовта с нас ще пие звездно вино.
Щастието - бик със златни рога -
ще заложа в близкото казино.
Заглъхна празникът. Отмина.
Разбити мръзнат мрачни стъкла.
Животът прелива в неясна картина.
... Като в разбити огледала.
© Мимо Николов Все права защищены