"Слънцето, слънцето само е тук..."
"Останало", Райсън
Слънцето, слънцето само е тук!
Птиците идват за него от юг.
Щъркели тука си правят гнезда.
С клюнове тракат под нощна звезда.
Лятна прохлада и околовръст
пара се вдига от сухата пръст.
Нощно мъртвило в село тече.
Лунният диск вместо слънце пече.
Тука селото е малко на ръст.
Църквата вече е с килнал се кръст.
Няма миряни за помен и смърт.
Тук господар си е слепият кърт...
© Никола Апостолов Все права защищены