Обичам езерото в Трявна,
събирам есенни листа,
мечтаех си за тук отдавна -
пречиствам своята душа.
- Пи-то-пи-ти пи-е пи-тук! -
чух птичето от този бук.
- Па-къ-па-де? Па-о, па-да! -
запърха патето с крила.
- Чик- тук чик- е, чик-тук чик-е! -
провикна се едно врабче.
- Квак-ще-квак-пад -квак-не квак-смях!
О, Боже, всичко им разбрах...
© toti Все права защищены