Изпих до дъно болката горчива,
преглътнах с мъка твоите лъжи,
залях с омраза любовта фалшива,
разкъсах спомена за твоите очи.
Изтрих от паметта си твоето име,
изрязах те от своето сърце,
изтръгнах чувствата от себе си завинаги,
а раните заших с бодлива тел.
Измих душата си в сълза последна,
пречистих се през огън и вода
и знам, че пак ще мога да живея
макар половин човек, макар и пак сама!
03.12.97
© Биляна Битолска Все права защищены