Навалял е снегът. И в душите е бяло.
Съкровените мисли светят от истини
и светът разпилян се събира във цяло,
празнично-светъл, богат и пречистен.
Твоят син се роди. Със звезда на челòто.
Витлеемската люлка свята свети за нас
и искрящи лъчите обезсилиха злото.
Озарени сърцата бият с Божия глас.
И е снежна нощта. И с дантели-сребро
тихо влюбена Коледа в къщите спира.
Всеки дом е от обич засияло гнездо
и е късче любов от дъха на Всемира.
© Емилия Николова Все права защищены