14 янв. 2014 г., 23:23

Пречупен 

  Поэзия » Другая
590 0 1

 

През прозореца отворен,

през отражението...

Виждам всичко ясно

и прошепвам гласно:

"Не искам, няма да живея

... няма и да дишам!"

Студът бавно ме обзема

и приижда въображението...

 

То подтиска моите мисли

и развява стари спомени...

Различни образи, картини,

закрити с мрак,

покрити с сняг...

 

(Но...) стопяват се...

и стоплят ме

 

Като че ли никога не са били!

И изникват нови мисли...

- нови спомени

за нови дни

 

 

(тогава)

Аз не бях различна.

Виждах светлина...

(но сега)

Потъвам във света.

Сливам се с цвета...

 

...

 

Но дали успях да видя

истинската красота...?

За нея мечтаех

за нея и съня...:

 

Един воал копринен.

Една рокля в цвят винен.

Едно момиче без сълзи.

Едни очи, пълни със мечти...

...

 

 

(Сега...)

Това е мойта красота,

така искам да виждам света...

през истината и реалността

да откривам радостта...!

 

През прозореца отворен,

през отражението,

където вече лежи...

един нов спомен, една мечта.

За която и речта мълчи.

Защото нищо не ще промени света -

лъч светлина, пречупен през лъчи...

 

 

© Кейтлин А. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "така искам да виждам света...
    през истината и реалността
    да откривам радостта."
    Дано така виждаш света!
    Хареса ми, поздрав!
Предложения
: ??:??