Ако днес си нахранил бездомен
или просто подал си ръка,
твоят принос пред Бог е огромен,
не очаквай поклон от света!
И какво, че е гневна тълпата,
има хора с бедни души,
те не дават, но търсят отплата.
Пред бездушния, ти замълчи!
© Руми Все права защищены