20 июл. 2015 г., 18:50

Пред разпятието 

  Поэзия
415 0 3

ПРЕД РАЗПЯТИЕТО

 

Препъва ме сгъстена тъмнина...

И вляво ме захапва.

До полуда!

В продраната от мисли тишина

сълзи Душата...

Праведник - в заблуда.

Вихрушка от въпроси бие с чук

по сляпото око - безсънно болно.

Юмручето в гръдта ми пак напук

настойчиво потропва - недоволно.

Премазан с крак се гърчи всеки ден...

Подминат - зъзне някой.

От невяра!

Грехът крещи в закана, непростен.

Надвисва бич - от страсти и немара!

Дали поне насън ви се явих?

Дано сънували сте житно лято.

Но студ и мраз - навред!

Изпепелих

Сърцето си, а още тъна в блато!

Смирете се!

Догаря моят сън...

А казват - само праведник възкръсва.

Долита глас...

Дете притичва вън.

И стръкче цвят за грешника откъсва.

© Донка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поезия!
  • Благодаря ви - Лейди и Влади, за топлите думи! Желая ви вдъхновение и сполуки!
  • Поздравявам те от все сърце! Впечатлен съм и съм заедно с Лейди, изключителна образност, въплътена с най-чудесна поезия!
    Силни, много силни аплодисменти!!!
Предложения
: ??:??