31 мар. 2011 г., 20:58

Предаприлски напев 

  Поэзия » Юмористическая
463 0 9

ПРЕДАПРИЛСКИ НАПЕВ

 

 

Априлее, Априле, крехко байно пиле,

де си хукнал подир Баба Марта

да се правиш на ербап и силен?

Ама като искаш – хайде!

 

С два-три лафа и с торбичка,

пълна с евтини лъжи и притчи,

с китки зад ухо закичен,

искаш всички да обичаш,

 

всички тебе да те гледат,

тебе да залюбят всички.

Но се плащат всичките победи,

Априлее, малко русо птиче,

 

само огън-страст със радост палиш,

ала май-красавец ще ги гали.

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??