Моето име се съдържа във тебе –
аз не зная какъв е този жребий,
какво приготвила ни е съдбата
неуловима, безпощадна;
дали пътят ни ще бъде кратък,
или ще блести необозримо;
дали ще има любов и горещи нощи
и палещо желание за още и още...
Единствено сърцето знае
и се вълнува предарително
заради чувствата неизживяни,
заченати във въздуха, там, "горе",
витаещи в простора на мечтите,
в копнежа вечен на душите
да срещнат своята душа-близнак...
© Ивайла Славова Все права защищены