Любовта внезапно пристигна,
изпитателно взря си в лицето,
закачливо дори ми намигна,
сякаш с ласо придърпа сърцето...
Този ден създал го художник,
взел бои от палитра най-светла...
А душата ми – птичка тревожна,
е с усещане: влиза пак в клетка...
януари 2021 г.
© Живодар Душков Все права защищены