Преди да дойде старостта
и с избелялата ù дреха
да тръгна мълком през света
с една надежда за утеха,
ще дойдеш ти. Ще дойдеш, знам,
преди да дойде старостта.
Ще стъпваш тихо, като в храм.
Една отворена врата
ще чака до последен час -
преди да дойде старостта,
да чуя тебе, твоя глас!
© Гинка Гарева Все права защищены