12 февр. 2008 г., 09:19

Преди да срещнеш любовта 

  Поэзия » Любовная
583 0 15
Преди да срещнеш любовта...
хвани най-вярната посока,
без грях, окъпана от белота,
в очите нежностни и строги.

Преди да губиш вярата дори,
че семената не покълват
и цвете не цъфти както преди,
ти сбогом кажи на самотата.

Преди да спреш, очите виж
на сънна и  безплътна забрава,
 и царството си сънно задръж,
като най-сладкогласна сирена.

Преди... да прескочиш вълна,
с неведома сила, с душа бездънна,
премини океанска дълбина,
по лунна пътека, от тъмното!

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??