Преди десети
не бяхме господа, бяхме другари,
не се празнуваше и втори февруари,
имаше информация само на ухо
за хора различни в нашето общество!
Заради мекотата в китката на ръката
някои, някога губеха си работата,
че били те на човека антипод -
взимали работата на заден ход!
След това
станахме господа, не бяхме другари,
стана празник и втори февруари,
обществото наше много се нашари,
започна да се голи кой където свари!
Написаха конвенция за наклона на децата,
започнаха паради, развяха знамената,
кой гей, кой с някаква ориентация,
политиците и те....
А, бе, наведе се тая нация!?
Дойде време погледа на обществото
да насочим на бурята в окото,
мъжете, скрити под масата в къщи,
да излезем, нека някой се мръщи,
и кажем: ,,Стоп!". Наведената да изправим,
голотата голяма, грешката да оправим -
кой какъвто иска вятър да гони,
само по точно написани закони!
Поздрав на патерица по случай 2-ри февруари - Петльов ден
© Никола Яндов Все права защищены