Дали за край или начало,
като съдба или завет,
или пък криво огледало
на колебания безчет…
Как всичко мина покрай мене,
да се забързам не успях!
Преди последното броене
застанах на ръба и спрях!
Не исках много, исках всичко
във този ненаситен свят!
И вярваща и еретичка
във мене заедно вървят!
От светлата страна да бъда,
или от тъмната страна,
да мога честно да отсъдя
и никого да не виня!
Но вече все по-трудно става
ако погледна отстрани,
когато трябва да решавам
да избера от две злини.
И нека някой друг пресмята
в какво успях, в какво не съм,
а засега съм на Земята,
но винаги летя насън!
© Елка Тодорова Все права защищены
Поздравления!