ПРЕДИЗБОРНО
Каква нечувана тревога -
задава се борба за власт!...
И страст кипи до изнемога -
началникът живее в нас...
И кой - за служба, кой - за хляба,
реди псувни и дълги листи...
Да се гласува все пак трябва -
пред съвестта си да сме чисти!...
Тук няма мило, няма драго -
Бай Ганьо си е още жив!...
Къде - с пари, къде - с тояга -
пейзаж и роден, и красив!...
И няма го Кубрат - да каже
къде е грешката ни днес...
На части всеки ще ни смаже -
безпаметно и без адрес...
А жабите от всяка локва
припяват имена на глас.
Докато Бог е тъй високо,
продажното живее в нас...
Ванилин ГАВРАИЛОВ
© Ванилин Гавраилов Все права защищены