„Ѝде ли КОЛЕДА, мамо?“.
„Ѝде ни, рожбе, потрай!“.
„Искам по КОЛЕДА, мамо,
да си играя безкрай!“.
„Искаш, не искаш, почакай! -
Имаш уроци, нали?
Сетне играй си, играй си! -
Може и малко белѝ!“.
„Ѝде ли КОЛЕДА, мамо?“.
„Ѝде ни, рожбе, потрай!“.
„Искам на КОЛЕДА, мамо,
да сме щастливи безкрай!
Искам да бъдем щастливи
ВИНАГИ, мамо добра!
Нека и КОЛЕДИ ѝма,
а с ТЯХ - и детска игра!“
© Стоян Минев Все права защищены