Декември свъси вежди над мустак...
студени утрини...житейска плява.
Народе мой, измамиха те пак
и бивши комунисти те "спасяват".
От гърч във гърч изпадаш бързо днес,
попаднал в плен на робството поредно.
Като дете на Коледа, очакваш блага вест,
миражно щастие в оазиса последен.
Но те са горе, на върха и все
с ножове остри - твоите палачи.
А ти си просто жертвено прасе -
на дъното на яма жалка паплач.
Студено е, жестоко е студено тук,
Родино тъжна - плачуща върбица.
Танцува злият вятър с разпилян боклук
и ти на бъдещето свое си вдовица!
22 декември, 2021г.
© Младен Мисана Все права защищены
Бъдете благословени през Новата 2022 година!