Промъквам се към тебе като дъх
и във косите ти се приютявам.
Завивам се със ароматен мъх
и на уюта си се наслаждавам.
В желание превръщам се след миг.
Към гушката надолу слизам плавно.
Посрещаш ме със уж уплашен вик,
но ми помагаш да напредвам бавно...
Нашествие извършвам след това
и що докосна, всичко завладявам!..
Прошепваш: "Мир!..." с пресъхнали уста:
"И гола дибидюс ти се предавам!..."
Така!... Мирът настъпва най-подир,
макар че стонове чат-пат се чуват...
Разумно е да търсиш бързо мир,
нашественик опасен щом нахлува!...
© Роберт Все права защищены