Душата - проядена от рани,
отекват най-злокобните камбани,
всяка песен недопята
белязала със кръв следата,
пресъхнали, изплакани очите,
забравили сълзите.
А някъде, в най-тъмната страна
все още тлее мъничка звезда,
крепи и осветява с иглен лъч-стрела,
раздираната в горести душа
в тъмата на живота
към неизбежната Голгота!
© Ссссс Все права защищены