Дали се пукат ледовете
пред пролетния ледоход
или отеква гръм в небето
на зимния навъсен свод?
Като лавинен прах се свлича
мъгла по шумен водопад
и на забвение обрича
висулки – леден саркофаг.
По шевовете аз се пукам
и южен вятър в мен ечи
за да премахне всяка скука
и песен нова зазвучи.
В гнездото щъркел ще затрака,
и кукувица с властен зов
ще кани здравецът в шубрака
да никне с кротък благослов.
А Баба Марта, с чести хали,
ще скъса лист от календар
и пак Април ще ни погали
дървя окичил с цветен дар.
© Иван Христов Все права защищены