ПРЕДПРОЛЕТНО
Изгаряме в мартенската вечер,
полепнали от мокър сняг.
Леда край нас топящ се глетчер,
приюти ни стихналия бряг.
До алено лицата ни горят.
Телата - нажежена пещ.
затихнала нощта е зимен ад.
Желанията как да спреш?
Влудихме тази вечер март.
И пламна от телата ни снега.
Зимата притихна в инфаркт.
… В пролет превърнахме мига.
© Мимо Николов Все права защищены