Предлагам да си поиграем
и в рими общо морска
есенна картина да изваем!
На който нещо му се "светне",
нека да го метен!
Който пък му дойде да напасва
пъзела да редактира -
нека да акомпанира!
1.
Самотно и студено, потънало в нега,
побрало сякаш самотата на света,
целувайки по навик скалите и брега,
с предчувствие за зима, застинало
до хоризонта под покрив от мъгла...
© П Антонова Все права защищены
И скри се океанът във шубрака ,
в пазвата на дрипавата есен,
че зимата ни пак очаква
и всичко ще е бяла песен!
Набързо го скалъпих!