7 авг. 2012 г., 09:51  

Прегърни ме! Изгони страховете! 

  Поэзия » Любовная
598 0 1

Прегърни ме! Изгони страховете!

Премина черен облак в тъмнината,
открадна в мигом нежния ми глас,

от доста време слушам тишината,
тя дебне ме, над мене има власт!

Прегърни ме! Изгони страховете
вплели с окови душата ми в плен!
Стопли ми сърцето, стопи ледовете
вградили сенки в безмълвния ден!

Вилнеят в мен съмнения, тревоги,
със меч пронизват моите крила,
при всеки опит или сили нови -
натискат ме надолу в пропастта!

Прегърни ме! Изгони страховете
вплели с окови душата ми в плен!
Стопли ми сърцето, стопи ледовете
вградили сенки в безмълвния ден!

Притиска ме небето буреносно,
тъй слязло ниско върху мен,
сковава волята, сърцето съдбоносно
- духът ми паднал е... обезверен!

Прегърни ме! Изгони страховете
вплели с окови душата ми в плен!
Стопли ми сърцето, стопи ледовете
вградили сенки в безмълвния ден!

С тревоги трудно любовта живее
до смърт ранена с огнена стрела,
да стане пред мишената не смее,
да вярва пак и да споделя обичта!

Прегърни ме! Изгони страховете
вплели с окови душата ми в плен!
Стопли ми сърцето, стопи ледовете
вградили сенки в безмълвния ден!

Подай ръце си топли, властни,
вплети ме във мечти, копнежи, страсти
и когато съм сама във тишината
спокойно ще притихна от любов богата!

Прегърни ме! Изгони страховете
вплели с окови душата ми в плен!
Стопли ми сърцето, стопи ледовете
вградили сенки в безмълвния ден!

 Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прегърни ме!... Изгони страховете!
    Вплели с окови душата ми в плен!
    Стопли ми сърцето, стопи ледовете,
    вградили сенки в безмълвния ден!

    От тази творба, ще стане чудесна песен!
    Дерзай!
Предложения
: ??:??