Почернели и
слепи създания,
населяващи
долното царство,
те се крият и
стискат очите си
да не видят,
че могат да чувстват.
Да не знаят
какво ги е мачкало.
Че нахално
натискат
главите им.
Как приличат
на новите варвари -
опекуни
превзели
с костюмите
и с навъсени
вежди превзели,
свободата
да ходим изправени.
Под ръка да
разхождаме истини,
справедливост,
защото не искаме.
А къртиците
с пръстчета рият,
на могили
нареждат си службите.
Закърнели
до корен безсилия,
страховете
извили гръбнаците.
Ако пукнат
не значи победа
и не значи,
че дългото време
е нанесло
щета по лопатките.
Означава,
че нямат проглеждане,
ако просто
така са създадени.
© Силвия Илиева Все права защищены