Прелюдия
Листопадно тихо пристъпва нощта
сред гнездата на птици отлитнали
и напевно, в хор, започва с дъжда
цветовете да слива в очите ни...
Вятър в облаци скри всяка малка звезда -
да блести само ярка светкавица,
барабанно щом бурята спре над света,
с Боговете да вдигне наздравица...
© Ваня Все права защищены