ПРЕОДОЛЯВАНЕ
Нашето време е въглен от сажди,
птица обречена с отровна рана,
истина коварна в живота ни горчи,
изгрев без слънце е обич презряна.
Дай ни ти,Господи, сили и воля,
под камък завинаги да заключим злото,
да прогоним надалече омразна неволя
и отключим бяла врата към доброто.
Дари ни с вяра непобедима в мечтите,
над черна пропаст бял мост да изградим,
да изтрием завинаги сълзите в очите,
облаците тъмни в слънце да преродим.
Смело да кажем, твърдо "не" на лъжата,
да бъдем себе си на всеки кръстопът,
слънчев полет да пее дръзко в крилата,
бял компас да ни сочи правилния път.
Да изгоним от рая фалшивите светци,
решително и високо да викнем на глас,
достатъчно, стига лъжи, дотук бяхме с вас,
нека е ясно, помни народът и вече знае,
той ще открие своите истински Жар птици,
ангел от дявол, истина от лъжа ще разпознае.
© Кръстина Тодорова Все права защищены