Да успееш
да сбъднеш копнежа бленуван,
да успееш
да съживиш момента сънуван.
Да успееш
да уловиш мига заедно с нея,
да успееш
да обикнеш без граници фея.
Да успееш
да се изсмееш на съдбата в лицето,
да успееш
да си възвърнеш волността на детето.
Да успееш
да ходиш по въздуха и да пееш,
да успееш
да си щастлив, но и сълзи да пролееш.
Да успееш
да запазиш спомена затихнал,
да успееш
да пошепнеш със залеза притхинал.
Да успееш
да пояздиш смело светлината,
да успееш
да разпръснеш с любов тъмнината.
Да успееш
да те намрази късмета докрай,
да успееш
да обичаш и да страдаш безкрай.
Да успееш... да успееш
всичко това да постигнеш,
означава с вечността да се слееш
и времето да застигнеш.
© Николай Николов Все права защищены