Дори през щорите
минава светлината,
през всеки малък процеп,
гъне се в прозорците
и разстила по стените,
озарявайки всеки отсег
от тъмнината, ширеща се
в малката стаичка,
затрупана от забравени
книги и мисли втъкани
в реещата се тишина.
Завършека на мрачното,
мълчаливо веселие
между нощните създания,
танцували страстно
в сенките. Докато настъпи
този миг и изгревът,
пресичащ двата свята,
не освети небесата
и малката стая,
отбелязвайки
началото на
новия ден.