Създай ме друга. Създай ме стандартна.
Да не искам, не мисля, не чувствам.
Създай ме удобна. И без характер.
Създай ме възможна. И нежна. И нужна.
Създай ме така, че да мога да пасвам
на всичко във тебе, което не стига.
Създай ме и бързай – преди да порасна,
да знам, че не искам да бъда щастлива.
Създай ме за месец. Преди да си писна
да бъда различна и сутрин, и вечер.
Създай ме такава, че да се вписвам.
Да спра да мечтая да съм безконечна.
Създай си ме малка. И не-тебе-равна.
Създай ме саката. Създай ме безкрила.
Създай ме така, че да трябва да вярвам
не в мен, а във някаква по-висша сила
Създай ме безпомощна, болна и слаба.
Такава, че само на теб да разчитам.
Вдъхни ми живот. И когато забравя
каква съм била, ще те заобичам.
© Надежда Тодорова Все права защищены