Превръщане
Небе безкрайно -
залез, слънце,
момиче всеотдайно,
необятност, а в нея зрънце.
Обич прошепната -
безкористни чувства,
мечтата заветната,
любов, с нея съдбата блудства.
Момиче тъгува -
от заник озарена,
на чувствата робува,
изгрев - жена превъплатена.
Жена самотна -
а душата й е рана
съгрешила, постъпка неохотна,
разсъмване, превърна се в морска пяна.
07.12.2007
© Мими Все права защищены