12 апр. 2014 г., 22:41  

Президентът Бийн 

  Поэзия » Другая
268 0 0

Глава държавен ни е мистър Бийн.

Това е хитът на деня,

върхът на сладоледа,

черешката на кекса,

на сбъркания ред – илюзия в съня!

 

Наглед смутен човечец

е този Бийн,

от герберска ръка провесен

и със заръка да е „син”.

С неясни ценности и нрави

и поглед влажен на мишок,

оценки, мнения раздава –

зазубрен със посредственост урок.

 

И стъпките и крачките ѝ криви

на тази жалка кукла-похлупак,

озърта се и гледа да прикрива

изцепките изръсени незнайно как.

 

Избраният с посочване глава

с фантомни гласове се настани,

борец за монополните права

и олигархични правдини.

 

А чу се и офшорки Бийн е къткал

и возел във държавния ни самолет

босове на тлъсти корпорации

да смучат благини безчет.

 

За етикет е спуснат

Бийн от някой,

пък и поръчки да разнася

тоз гарсон,

но мърляв етикет

ще да омърля всякой

и тъжен смях ще огласи

и циркът и лакеят във поклон!

 

03.04.2014

гр.София

© Димитър Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??