5 июл. 2018 г., 23:42

При гледачката 

  Поэзия
213 0 1

Магия, но със нея ще се справя.

Създателка сама съм на илача.

Цепи! Вале от цепенето се изправя

и ми крещи: Я, си....* гледай мача!

 

Но твоята съдба е по-лечима,

че нямаш ти, Роналдовска задача,

не си и месен хляб от Аржентина,

така, че я, си.... гледай мача.

 

Магии да развалям лоши, мога.

към светлото аз с дарбата си, крача.

Вярвай в мен и се моли на Бога,

иди си в къщи и си.... гледай мача.

 

Така разгледан като пътна карта,

тя спря ме, за съдбата си да плача.

Животът е залагане хазартно,

тръгнах си, да си го... гледам мача.

 

Джобовете изпразни ми до нищо,

но размагьосан ще посрещна здрача.

Много още мога да напиша,

но я да ходя да си... гледам мача.

_____________________________________

*Многоточието да се чете Пиууу.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??