Харесвай моя стих, но ти не бива
във мене да се влюбваш. Не, недей!
Обичай само него, с него грей
и само с него ти ще си щастлива.
Не чакай мен. Това не ти отива.
За римите единствено копней.
Чрез звуците им истински живей,
защото тебе правят по- красива.
За мене, моля те, ти не мечтай.
Аз странник съм, скиталец непознат.
Но песните за теб са... Пожелай -
и винаги ще бъдат в твоя свят.
Не си представяй мен, ще е лъжа.
При теб изпратих цялата душа.
© Асенчо Грудев Все права защищены