Красавицата - красива,
звярът - звяр,
и в двамата молитва
за любовен дар.
Красавицата - сива,
звярът (вече уморен да бъде звяр) - умира.
Но и в двамата попива
един любовен цяр,
от двамата измива
на страданието прахa стар.
И двамата настига ги,
любовта - ги намира,
изцеря,
събира,
закриля.
И наново дава сила -
"Красавицата - красива,
звярът - звяр..."
© Делян Пенчев Все права защищены