Някъде много надълбоко.
Някъде под синята сянка на коралите,
в набръчканото дъно,
скрит за мъртвия прилив на дните,
има прозорец
и никой не знае за него.
...Но често се питам за онова необмислено...
дори невъзможно
под голямата повърхност.
...Когато тинята се втурне след подводните течения
изригват вулканични светлини
и се излъчва крехката материя на мислите.
Може би и свободата, на която се дължим
е там - зад неговата истина...
а дъното е някаква измислица.
© Младен Мисана Все права защищены
Бъдете здрави и вдъхновени!