ПРИКАЗКА В ПРИКАЗКАТА
Приказката свърши.
Събуди се красавицата и сама
от кулата на унеса излезе.
Мъчително изпъшка
след нея тежката врата,
а тя като мираж изчезна.
Напразно принцът оглупял
над пустото легло закърши пръсти
и дълго гледа към безкрая.
Но в него нищо не видя,
а вече беше непоправимо късно
да напусне тая стая –
захвърлен и забравен, и неутешимо сам.
Блесна нещо, той падна връз леглото и завинаги заспа.
© Ангел Веселинов Все права защищены