16 апр. 2006 г., 21:56

ПРИКАЗКА ЗА ЛЕКА НОЩ 

  Поэзия
1271 0 8

    ПРИКАЗКА ЗА ЛЕКА НОЩ

Аз приказка сега ще ти разкажа,
приказка за лека нощ.
Ти послушай, поучи се
и знай - животът не е лош:
 
Тя беше девойка добра и красива
и искаше навсякъде всичко да има.
Опитваше тук, опитваше там,
на съдбата във вихъра се носеше с плам.
Грабеше с пълни шепи живота:
 момчета, любов, приятел, купон.
Вземаше всичко, което поиска
без да изпитва и капчица срам.
Но тази девойка не беше щастлива.
Усещаше тя - всичко е фалш.
Мечтаеше си за любовта най - красива,
 за приказка нежна и нежен романс.
И ето във вечер беззвездна и мрачна
срещна в тъмата един Дон Кихот,
но го отмина... Не знаеше още,
че той бе принцът в нейния живот.
След време отново се срещнаха двама
и любовта им разцъфна като червено лале:
 мигове нежни, любов без измама,
това бе нейната приказка, мило дете.

Но ти ме разбра - всичко лъжа е:
че срещнала принца, а принцове няма,
че истинска приказка май че това е, 
а истински приказки никъде няма.

© Мими Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??