Приказка за лека нощ
Аз искам да ти пожелая лека нощ,
окъпана във хиляди звезди,
завила нежно слънчевите дни,
погалила те с ласки от любов.
Помолих утрото добро
да те събуди със усмивка.
И шепнешком от топлото легло
да те покани на закуска.
Денят ти бодър обеща
да те зарадва със живот -
тъй искрен, ведър и готов
да преоткриеш пак света.
А вечерта очаквам аз
да подариш на мен, с надежда
ще чакам твоя нежен глас
във бледо алена одежда.
© Лили Николова Все права защищены