Изтощение...
Ябълката в райската градина,
която не може да цъфти,
любовта в моите дни,
която винаги стои несподелена.
Така стоя, погълнат от своя паралелен свят,
зимата - неспирен кръговрат,
а пролетта останала е блян
по изгубената нежност,
еуфорията, превърнала се в тленност.
Гният нейде старите неща
от топлотата на страстта,
а новите стоят далече,
заместени от нищетата на страха...
© Атанас Къшев Все права защищены