Стопява Светлината вятър,
във мраз кристален я затваря.
Ехото на пещерите
тихо с духове си разговаря.
Леко блясва в плен дъгата,
изгубена от блян небесен,
нежно сътворил звездите-
артист рисуващ с песен.
Там, на север, в дебри недостъпни
астралът ражда нови светове
и от мракът се променят
мечтано светли снегове.
Разпалва скреж реки дълбоки,
ангели разсмиват се за първи път,
когато всичко дреме, създадено от лед и студ.
© Роксана Медичи Все права защищены