Кой каза, че не съществуват приказки
дори и за пораснали деца?
Откриваш само нужните съставки
и в приказен превръща се света!
Основно трябва ти един вълшебник,
със него е магията добра,
навсякъде те следва неизменно
и вкупом заваляват чудеса!
Във въздуха над теб кръжат усмивки,
посягаш само и си взимаш.
И дните ти - едни такива, пивки,
и нощите - да не заспиваш!
А във главата ти витаят сладки мисли
и всичките са непослушни,
една през друга бясно се надвикват
коя от тях магьосника да гушне!
Уж чуваш птиците, но въздухът ти пее,
защото песента ти е в гърдите!
Спри време, в приказка ми се живее!
Във тази, дето с тебе сътворихме!
© Таня Донова Все права защищены