Кога храмът на душата се отваря?
С неспирните си, въздигащи вълни,
влива се в на знанието океана -
с Ренесансова органна музика,
с трепетен финес и колоритни лъчи...
Когато, изследвайки дълбочини,
пред красотата доземи се преклони?...
Когато пламенна любов открие
и омагьосано, до възбога лети?...
Кога храмът на душата се отваря?
Не, не отговаряй… Моля, помълчи!…
© Росица Танчева Все права защищены
Тайнство е и иска тишина.
Поздрави!